Hjemme hos-reportasje del 1

Det er flere som har etterspurt bilder fra leiligheten. Ta da! Her kommer første del – stua.

Det er MØRKT om dagen, så bildene er ikke knallbra, men det får gå. I tillegg blir det et gult skjær i de fordi jeg måtte ha på lys, argh.

Da vi flyttet inn var stuen malt i en mørkeblå farge. Det var en fin og lun farge, men jeg liker aller best lyse farger på veggene. Gikk for en hvit farge, med noe beige i seg. Husker ikke hvilken, men gikk for enten Space eller Tidløs fra Jotun. Troooor Space.


I går ommøblerte vi, og nå står sofaen langs veggen. Vi har hatt den mot vindusveggen før. Sofaen er fra nå nedlagte Habitat (vi fikk sofa samme dag de gikk konk, så vi hadde ordentlig flaks). Den er gråbeige, og jeg har jobbet lenge med å like den. Hehe. En fargeprøve i butikken er HELT annerledes enn en 260 cm lang sofa. Putene med skjell er fra Home & Cottage. Sebra-puten fant jeg på salg på H&M Home til 30 spenn. Pleddet er selvfølgelig fra Røros Tweed. Marmorbordet fikk jeg i gave av mamma og pappa for noen år siden, og det ble med i ny leilighet. Nå er sofaen ganske lang, så det kan hende vi heller skulle hatt et rektangulært bord, men. Jeg er på jakt etter et fint ekstrabord som kan passe til marmorbordet. De små telysholderne er fra en steinbutikk i Kjerkgata på Røros. Elsker stein. I vinduet står et par vaser, fant en på lagersalg hos Eske, og de andre er fra H&M Home. Pampasen har jeg kjøpt på Mina Milanda og blomsterbutikken i Thorvald Meyers gata ved Gevir på løkka.


Jeg ønsket en ton i ton-stil i stua, og hadde tema «ørken/palm springs». Hehe. Stilen er ton i ton, og det krever en del for å få det akkurat som man ønsker, har jeg skjønt. Det tar tid å få det til å sitte, for de virkelig personlighetsskapende elementene tar det tid å finne. Bildene har jeg kjøpt på oslodeco.no, og rammene er fra Desenio. Den oransje puten er et lite fargeinnslag, og den er også funnet på salg på H&M Home.

Taklampen er topp tre interiørfavoritter i leiligheten. Den er fra Menu, og jeg virkelig ELSKER den.

I stua har vi også et lite ørken-hjørne, med kaktuser, en secondhand teak-hylle jeg fant på Finn og lampen Akari fra Vitra, kjøpt hos Oslodeco.no.


Kaktusene er kjøpt hos Luck på løkka, en av mine favorittbutikker. De har planter, keramikk, klær og unike interiørting. Klarte ikke finne et bilde av hele hjørnet, som jeg var skråsikker på at jeg hadde. Så her er bare et utsnitt av to kaktuser og Akari-lampen.


Disse vasene hadde jeg siklet på i en halv evighet. De er fra Bellas Hus, og jeg tror det er Jonathan Adler. Da de kom på salg dro jeg kortet. Ikke sett meg tilbake siden, og elsker dem. De har hedersplass i teak-hylla, et annet kjøp jeg er kjempefornøyd med. Enda bedre at den er brukt.


Som nevnt lenger opp er jeg gal etter stein. Disse kjøpte jeg fra steinbutikk på Røros, men for steinelskere som bor i Oslo kan jeg anbefale butikken Naturens Mangfold i Ullevålsveien. De har også steiner på Gevir og Milla, vet jeg. Jeg begynte å kjøpe mine første stein-ting da jeg bodde i Århus for ni år siden, eller hva det blir. Lenge siden i alle fall. Siden har det blitt litt/mye, alt ettersom, og nå prøver jeg å begrense meg. Hehe. Steinen i rosa kvarts fikk jeg i innflyttingsgave av Marianne, den skal spre god energi.


Duftlyset Cotton Poplin fra Byredo er min store favoritt. Duften er helt nyyyyydelig. Syns dog ikke kvaliteten på lysene er heeelt den beste, men mulig min feil. Det er jo noen teknikker til disse duftlysene. På det over har jo lyset nærmest brent ned lappen, vet ikke om det er jeg eller lyset som kåler.

Det var et lite dykk i stua vår. Skulle veldig gjerne hatt finere bilder å vise dere, men januar tillater ikke sånt.

I stua har vi også to lenestoler, men droppa vise de, da de skal trekkes om. Også planer om å få et par bilder til på veggene, og har funnet en fantastisk fin ramme på en antikvitetssjappe i Bogstadveien. Skal få en rammemaker til å lake en lik en. Jeg syns det er SYKT vanskelig å finne et lite ekstrabord/sidebord, og trenger to. Et til stue og et til spisestue, der vi har en liten sittegruppe med to råkule lenestoler jeg fant på Finn. Så ja, dette med hus, hjem og interiør er en langvarig prosess, altså!

Oppdatering: etter dette innlegget begynte jeg full ompynting av ting, tang i stua. Så nå ser det annerledes ut igjen. Hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Så hyggelig du har det! Vet bilder kan lyve, men tror en annen veggfarge kan få sofaen din til å flyte bedre med ton-i-ton tanken din, og billigere enn å skifte sofa;) en hvit/beigefarge med samme undertone som vasen i siste bildet f.eks

  1. elenkristvik

   Hei M! Ja, har tenkt det flere ganger. At veggfargen kanskje bidrar til at jeg føler noe ikke helt henger på greip. Den er dog litt beige i karakter, så tenker vel heller hvit med en dæsj grått hadde vært bedre. Spørs også om sambo er helt med på maling, hehehehe.

 2. Nydelig hjem! Takk for at du deler interiørtips.

  1. elenkristvik

   Takk! Det kommer mer =) Klem

  1. elenkristvik

   Ååå! Takk for tips Lisa!! 😍😍

 3. Så fint du har det!

  Du må sjekke ut disse på Instagram:
  kbergart
  john_at_mjolk

  Såå mye bra inspirasjon! 🤩

  1. elenkristvik

   Takk, og tusen takk for inspo! KLEM