tekstilaksjonen – elsk det du har

Reklame

Denne uken er det Tekstilaksjonen, og årets tema er å elske og bruke de klærne du allerede eier. Så fint og viktig! Tekstilaksjonen er et tverrfaglig samarbeid mellom tekstilbransjen, miljøorganisasjoner og tekstilgjenvinnere for et mer bærekraftig forbruk.

Bruker du klærne dine dobbelt så lenge kutter du klimaavtrykket ditt betraktelig, kontra det å kjøpe nytt. Jeg har blitt utfordret av Pierre Robert, en av Tekstilaksjonens samarbeidspartnere, til å fortelle om et plagg jeg har brukt lenge. Denne blazeren fant jeg på herreavdelingen i en secondhand-butikk i Stockholm for halvannet år siden. Den er fra Hugo Boss, kostet en hundrings og var litt vel stor. Men jeg syns fargen, materialet og lengden var så fin. Er så glad jeg tok den med meg, for jeg bruker den igjen og igjen. Til kjoler som her, til skjørt eller turtleneck og bukse. Elsk det du har, og tenk før du shopper.

Det skal sies. Jeg vet at jeg er langt fra perfekt. Men jeg prøver å endre meg, tenke mer bærekraftig, vurdere kjøp nøye og kjøpe ting jeg vet jeg kommer til å elske. Jeg jobber med saken, og ønsker ikke å være en blogger som kun oppmuntrer til nye kjøp. Jeg vet også at jeg er del av en bransje som er en ordentlig versting når det gjelder klimautslipp. Klesindustrien slipper ut mer klimagasser enn sjøfart og flytrafikk til sammen, for å nevne en av industriens mange utfordringer.

Blazere for meg er en sikker vinner, det samme er stroppekjoler som den over og topper med tekstur og litt annerledes materialer. Ved å bli mer kjent med stilen sin tror jeg man også blir (i alle fall ørlite) mer bærekraftig, siden man lærer seg hva som funker.

Var veldig gøy å gjøre dette samarbeidet med Pierre Robert. Gikk gjennom arkivet og så hvor mye jeg har brukt blazeren, og ble mer bevisstgjort på hvor viktig det er å bruke det vi allerede har, og elsker!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *