gi varme

Mange ting vil bli husket fra de tre månedene vi tilbrakte på sykehus med lillemann. Sykehusganger, isolasjon, kantinen. Jul på sykehus. Rommet vi bodde på, menneskene vi møtte i tilsvarende situasjon som oss. Tid ble noe ullent og uhåndgripelig, samtidig betydde hvert minutt, hver time, hver dag utrolig mye.

Jeg vil alltid huske at lillemann ble pakket inn i varme, fine pledd, små luer og sokker. Han fikk et velkommen til verden-pledd, julepledd, grønne, blå, tressisfargede og stripete. Små sokker med hjerte på og luer med bord.

Innimellom kom jeg inn på nyfødtintensivavdelingen og fant han tullet inn i et nytt pledd, og med en ny lue på hodet. Det var utrolig koselig. En minimering av den tunge dunsten av sykehus, en maksimering av koselig normalitet. Det var noe med hjemmestrikk blant masse hvitt, litt fargesplæsj til sykehussenger i grått stål og kuvøser av hvit plast. Pleddene, luene og sokkene fikk vi med oss hjem. Strikket av folk i sine hjem.

Det var så inderlig fint, at noen der ute hadde tatt seg tid og gjort seg flid for å varme en liten tass i et sterilt miljø.

Amanda-prosjektet består av frivillige strikkeglade Norge rundt, og leverer pledd, kosekluter, luer, sokker og votter.

Kanskje du kan strikke eller hekle og har tid til overs nå i disse merkelige koronatider? Sjekk Amandaprosjektet.no.

Hvis du er som meg, helt molbo med strikkepinner, kanskje du kan vippse en slant til prosjektet? Midler til garn gjør stor nytte, da kan de strikke i vei! Det tror jeg de strikkeglade frivillige ønsker å gjøre i disse dager. De trenger all støtte de kan få, og jeg håper du kan avse noen kroner til et så fantastisk flott prosjekt. Som varmer nyankomne verdensborgere med en tøff start på livet, som mykner hverdagen til alvorstyngede pårørende.

Vipps til 12080 for å bidra!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Så hyggelig at dere har fått strikk til «lillemann» fra Amandaprosjektet. Og tusen takk for at du deler din erfaring med å få strikk og ikke minst oppfordrer andre til å strikke til prosjektet eller bidra på andre måter.
    Mvh Tove Fevang (styreleder for Amandaprosjektet)

    1. elenkristvik

      Takk til dere 💕